woensdag 28 augustus 2013

Uitspraak mishandeling in Eindhoven


De daders krijgen en mildere straf doordat hun misdaad zoveel media aandacht kreeg "belachelijk" Het slachtoffer is nu dus weer opnieuw slachtoffer, maar dan van de media "wat is dit toch voor een raar land waar criminelen meer rechten lijken te krijgen dan slachtoffers ? TIP : wil je een misdaad begaan en een lagere straf krijgen ? zorg dan dat je alles filmt en doorspeelt en deelt via ( sociale ) media..AMSTERDAM - 
Absurd, belachelijk en verbijsterend. De lagere straffen die de rechtbank in Den Bosch vandaag oplegde aan de daders van de gruwelijke groepsmishandeling in Eindhoven begin dit jaar, leiden bij veel mensen tot verontwaardiging. De rechter ging fors onder de eisen van het Openbaar Ministerie zitten, omdat de privacy van de dader is geschonden door het vrijgegeven van de beelden van de aftuiging- beelden die zo schokkend waren dat ze veel mensen vermoedelijk nog steeds helder op het netvlies staan. Die redenering kan op z’n zachtst gezegd op weinig sympathie rekenen.
  Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam
  ,,Triest dat de privacy van de kopschoppers zwaarder telt dan de walgelijke daad die ze pleegden.”, zo reageert een lezer van Telegraaf.nl. ,, Hun privacy hebben ze verspeeld toen ze zich als beesten gingen gedragen!!!!”, zo oordeelt een ander over de motivatie van de rechtbank dat het vrijgegeven van de beelden verstrekkende gevolgen heeft gehad voor het leven van de jongens. ,, Goede raad voor iedereen die criminele activiteiten uitvoert. Zorg dat je goed op de camera staat. Scheelt je een zeker een hele tijd in de bak”, zo verwoordt een derde zijn ongenoegen. 
  Voor veel mensen is het überhaupt onbegrijpelijk dat de rechtbank zoveel oog heeft voor de belangen van de daders, jongens die de procesgang bovendien maandenlang hebben vertraagd door hun uitlevering aan Nederland eindeloos aan te vechten. ,,Ik zie hier een rechter die medelijden heeft met de daders. Slachtoffer is niet belangrijk. De daders moeten beschermd worden. Het is niet te geloven.”
  Niet alleen op Telegraaf.nl regent het verontwaardigde reacties, ook op Facebook en Twitter is er veel onbegrip. ,,Wildplassen of onnodig toeteren word bijna zwaarder bestraft”, schrijft iemand. ,,Mensen gaan zo voor eigen rechter spelen!”, vreest een ander. ,,Belachelijk. Zonder de beelden waren ze nooit gevonden. Miskleun van de grootse orde van de rechtspraak.”

  Geen opmerkingen:

  Een reactie posten

  Zelf video's op Youtube zoeken